Terre dei Buth Rosso 0,75l

Růžové suché frizzante vyrobené z 90% u odrůdy Glera a 10% odrůda Raboso.

Vinařství: Terre dei Buth

SKLADEM

189,00 Kč

Suché růžové víno tipu Frizzante. Odrůdy Glera (90%) a Raboso (10%) zrají na vinicích stáří 15 let. Vinařství tyto sady každých 25 let obnovuje a to proto, že starší keře dávají hrozny, ze kterých se vyrábí těžší vína. Vinařství Terre dei Buth ale produkuje krásná, svěží lehká a dobře pitelná vína, proto udržuje i vinice mladé.

Půda je štěrkopísčitá s bílými kamennými oblázky a celé oblasti od pohoří Conegliano až po Valdobiadenne dává vláhu tamním vinicím řeka Piave.

Klima je mírně vnitrozemské.

Hroozny se sbírají výhradně ručně do 15kg skříněk. Po převozu do vinařství se lisují na pneumatickém lisu. Primární fermentace probíhá v nerezových tancích po dobu 10 dní při teplotě 22°- 25°C, každá odrůda zvlášť.

Odrůda Raboso se lisuje přímo, avšak velmi šetrně tak, aby intenzita zabarvení nebyla příliš vysoká. 

Po smíchání probíhá sekundární fermentace v nerezových tancích metodou Charmat-Martinetti.

Terre dei Buth je vinažství, které obhospodařuje cca 50ha vinic situovaných v oblasti Treviso-Veneto na severovýchodě Itálie 50 km od Benátek. 

Tradici výroby vína si u rodiny Marion předávají z generace na generaci již od roku 1891.

Víno má velmi světlé růžové zabarvení a střední viskozitu. Vůně je výrazná, čistá a svěží po jahodách a malinách. Po nalití do sklenice má krémovou pěnu a v chuti jemné perlení s osvěžující kyselinou, delší ovocnou dochuť a skvělou pitelnost, která se svým charakterem skvěle hodí k letním horkým dnům.

Vinařství: Terre dei Buth

Ročník: 2018

Zbytkový cukr: 13 g/l

Obsah kyselin: 6,2 g/l

Obsah alkoholu: 10,5%

Oblast: Treviso - Veneto

Hodnocení: stříbrná medaile MillésimeBio (Francie) 2017; Vivino 3,9