Jamón Ibérico de Bellota 36 měsíců
TOP produkt

Jamón Ibérico de Bellota 36 měsíců

Jamón 50% Ibérico de Bellota Simón Martín.

Zadní kýta z černého iberského prasátka de bellota o délce zrání minimálně 36 měsíců.

Složení: vepřové maso, sůl

Hmotnost: 8 - 8,5kg

SKLADEM

14 900,00 Kč

Jamón Ibérico de Bellota Símona Martína s délkou zrání více než 36 měsíců představuje to absolutně nejlepší, co lze na světě v oblasti sušených šunek získat.

Zadní kýta černého iberského vepře. Tento jamón je chloubou rodinné firmy Simón Martín s více než 100 letou tradicí. 

Farma sídlí ve vesničce Guijuelo v proslulé jamonářské oblasti Salamanca. 

Aby směl jamón nést název "de bellota" musí splnit řadu náročných podmínek. Na chuť má (spolu s délkou zrání) největší vliv krmení. Iberská prasátka se v období zvaném Montanera (říjen - březen) pasou volně na loukách, kterým se říká Dehesa.  Tady se v klidu a pohodě živí výhradně aromatickými bylinkami, kořínky a žaludy (bellota = španělsky žalud) a během tohoto období musí přibrat minimálně 46kg.

Podrobnější informace o jamonu naleznete zde.

Výsledkem je neopakovatelná jemná oříšková chuť masa, v tuku má vyšší obsah mononenasycených (zdravých) mastných kyselin. Tuk svou strukturou připomíný spíše olivový olej, více než tradiční vepřový tuk. Iberská prasátka navíc mají tu genetickou zvláštnost, že jim tuk prorůstá do vláken svaloviny a díky tomu je maso neuvěřitelně jemné (svou konzistencí připomíná uzeného lososa) a zároveň neskutečně šťavnaté. Maso má nádhernou živě rubínovou barvu, velmi nízký obsah soli a intenzivní aroma.

Podle oficiálního dělení iberských šunek má tato paleta červený štítek. To znamená ,že prasátko ze kterého je vyrobena, mělo alespoň jednoho rodiče se 100% iberskou krví. Druhý rodič je buď rasy Duroc nebo iberský kříženec. Celkově mu tedy koluje v krvi minimálně 50% iberské krve. Aby jamón získal červený štítek, musí navíc prasátko strávit minimálně 3 měsíce života pastvou v dubovém hájku, kde se živí výhradně z místních zdrojů.

Jamón Ibérico de Bellota Simón Martín opakovaně získává zlaté medaile za kvalitu a chuť na IFFA - nejvýznamnějším veletrhu masných výrobků ve Frankfurtu nad Mohanem. Vedle dalších mezinárodních cen je především oceňován ve Španělsku, kde se pravdielně umisťuje v žebříčcích hodnocení iberských šunek na nejvyšší příčkách spolu s Jamony z dehesy Maladua nebo Joselita.

Símon Martín patří k nejvýznamnějším odborníkům ve výrobě Jamónu Ibérico a Jamón Ibérico de Bellota je to nejlepší z produkce této rodinné farmy.

Při koupi tohoto Jamónu v  získáte zdarma Voucher na krájení jamonu v Café Jamón v hodnotě 1.500,- Kč zdarma.

Doporučujeme!