Jamón 50% Ibérico de Cebo Simón Martín

Jamón 50% Ibérico de Cebo Simón Martín

Jamón 50% Ibérico de cebo, Simón Martín

Zadní kýta z černého iberského prasátka, délka zrání 20+ měsíců.

Složení: vepřové maso, sůl

Hmotnost: 8 - 8,5kg

SKLADEM

6 890,00 Kč

Jamón Ibérico de Cebo je zadní kýta z černého iberského prasátka tradičního výrobce za španělské Salamancy Simóna Martína s více než 100 letou tradicí. Jamón pochází z černých iberských vepřů chovaných tradičním způsobem ve vesničce Guijuelo ležící cca 50km jižně od Samalamcy. Černá iberská prasátka žijí pouze ve Španělsku a představují to nejlepší, co lze v oblasti sušených šunek na světě získat. Oproti serranu z bílých prasátek má jamón ibérico jemnější chuť, který je dána jedinečnou genetickou zvláštností: černým vepřům prorůstá tuk mezi jednotlivá svalová vlákna a maso je tak mnohem jemnější a šťavnatější. Rozdíl je také v barvě, maso je tmavší rubínově červené barvy. Má také větší množství zdravých nenasycených mastných kyselin. Díky silnějšímu tukovému krytí vyžaduje jamón ibérico pomalé přírodní sušení na čerstvém  vzduchu v průběhu dvou let.

Stejně jako všechny naše ostatní nabízené produkty neobsahuje Jamón Ibérico de Cebo žádná éčka, konzervatny ani chemická barviva a zraje bez "pomoci" klimatizovaných sušáren vždy jen pomalým tradičním přírodním způsobem.

V oficiálním dělení iberských šunek má tento jamón bílý štítek a představuje tak základní stupeň kategorie (vyšší stupně mají zelený, červený a černý štítek). Prasátko může být 50%, 75% nebo 100% iberské. 

Podrobnější informace o dělení jamónů najdete zde.