El Telar 0,75l

Červené suché biovíno vyrobené z odrůdy Monastrell a Cabernet

Vinařství: Vinessens

Zrání v sudu: 15 měsíců

SKLADEM

799,00 Kč

Jedna z nejkrásnější věcí v naší vinotéce.  Červené suché víno vyrobené z odrůd Monastrell (90%) a Cabernet Sauvignon (10%). Vinařství Vinessens hospodaří na pouhých 11ha půdy a vyrábí pouze 3 druhy vín z odrůd Monastrell, Syrah, Cabernet Sauvignon a Chardonnay. Specializují se na špičková vína a umějí to. Vinessens sídlí v městečku Villena asi 50 km od středozemního moře. Kombinace středomořského podnebí s poměrně vysokou nadmořskou výškou kolem 600 mnm tvoří ideální podmínky pro pěstování výjimečných vín.

Hrozny sbírají vinaři výhradně ručně a k dalšímu zpracování vybírají jen ty nejlepší. Obě odrůdy se zpracovávají zvlášť. Monastrell fermentuje po dobu 21 dní v chladu, následuje malolaktická fermentace a následně zrání v sudech z francouzského dubu (500l) po dobu 15 měsíců. Cabernet Sauvignon fermentuje také 21 dnů a následně zraje v sudech o objemu 225l stejně jako Monastrell 15 měsíců. Na závěr se obě odrůdy smíchají.

Červené barikové víno má vysokou viskozitu a výrazně tmavou červenou až fialovou třešňovou barvu. Vůně je intenzivní s tóny černého rybízu, brusinek, borůvek a sušených švestek. V chuti je velmi výrazné a těžké s chutí tmavého lesního ovoce, koženého pásku s lehkou minerální linkou a výraznými taniny v dlouhé dochuti.

Snoubení s pokrmem: vyzrálejší tvrdé sýry (Manchego Viejo), zvěřina, tučná masa

Vinařství: Vinessens

Ročník: 2014

Zrání v sudech: 15 měsíců

Obsah alkoholu: 15,5 %

Oblast: La Mancha (D.O. Alicante)

Hodnocení: 4,1