Náš příběh
...Španělsko máme v srdci

Tapas bar Café Jamón patří manželům Honzovi a Lucce Holemým. Honza pracoval více než 20 let v korporátních firmách v oboru mezinárodní kamionové dopravy na manažerských pozicích. Lucka pracovala jako key acount manager v obchodě a logistice.

Oba mají rádi dobré víno, kávu i dobré jídlo a milují Španělsko. Honza ve Španělsku nějaký čas pobýval a dlouho sbíral odvahu k otevření vlastního podniku, díky kterému by mohl nabídnout trochu španělské atmosféry, pohody a gastronomie i v Čechách.

Na konci léta roku 2018 se oba rozhodli odejít ze zaměstnání a naplno se věnovat svému snu. Skoro 3 měsíce vybírali vhodný prostor. Společně navštívili více než 90 různých prostorů k pronájmu a nakonec zvítězilo krásné nové náměstí v Dolních Břežanech.Začátkem listopadu 2018 podepsali smlouvu o nájmu a po více než 3 měsících rekonstrukce otevřeli 5. února 2019 - přesně v den, kdy začal čínský rok vepře - Café Jamón.

Koncem léta 2019 spustili také eshop se sušenými šunkami a luxusními dárkovými boxy 

a na podzim také  Café Jamón Vinotéka s nabídkou krásných španělských vín za internetové ceny.

Na podzim 2020 pak zcela nový eshop s širší nabídkou na doméně www.jamonarna.cz

Filozofií podniku je nabídnout jen to nejlepší ze španělské gastronomie, pečlivý výběr, osobní znalost výrobců a dodavatelů a denní dohled nad provozem je klíčem k úspěšnému podniku a spokojeným zákazníkům z řad jak gurmánů profesionálů tak gurmánů amatérů, kteří rádi nalézejí nové úžasné gastronomické zážitky. A tuhle filozofii držíme ve všem. Majitel říká:" Spousta profesionálů z gastronomie nám radila šetřit na surovinách, touhle cestou ale jít nechceme. I když děláme svařák, tak jedině kvalitního vína, i když děláme Aperol Spritz, tak používáme špičkovou Cavu (španělské šumivé víno) Bonaval Brut a přídáváme ovoce atd.. Možná jsme o pár korun dražší, než konkurence, ale jsem moc rád, že zákazníci už dnes dokážou ocenit skutečnou kvalitu".

Základem - jak již název napovídá - je nabídka špičkových španělských sušených šunek Jamón výrobce Granadul, jednoho z posledních, kteří stále dodržují původní receptury bez chemických přísad.

Honza se věnuje kávě více než 10 let. Káva Excelsior Extra Mild (zlatá), kterou v Café Jamón nabízejí, je z malé italské pražírny v Padově (ve Španělsku tak dobrou kávu nenašel). Je to klasická italská tmavě pražená v Čechách běžně nedostupná káva (85% Arabica. 15% Libérica). Honza má školu Petry Veselé.

Vína v nabídce Vinotéky Café Jamón jsou výsledkem práce sommeliéra, který ve Španělsku žil 12 let a vínům se věnuje více než 20 let.

Lucka má v Café Jamón na starosti nabídku gastronomických specialit. Stále se učí nové věci a na různých akcích profesionálů z oboru se stále seznamuje s dalšími perlami špičkové španělské gastronomie a učí se stále nové věci.

Honza se naučil krájet sušenou šunku a na akcích v Café Jamón i na cateringu  krájí Jamón jako "cortador". "Stát dvě až tři hodiny u držáku na prasečí nohu a skrájet několik kg sušené šunky je svého druhu úžasná meditace", říká majitel.

Majitelé jsou moc rádi za spoustu spokojených a stálých zákazníků. "Pozorovat spokojené fajnšmekry u nás v podniku je čiré štěstí. Jsme moc rádi, že se potvrdilo, že dělat věci správně a poctivě a bez kvalitativních kompromisů se vyplatí!", dodávají.