Chilli challenge
24.1.2020 od 19:00 v Café Jamón Dolní Břežany

Při příležitosti nedožitých 151. narozenin Wilbura Lincolna Scovilleho (nar. 22.1.1865) - autora stupnice pálivosti SHU -  pořádá Café Jamón

Soutěž v pojídání extra ostrých chilli papriček

Hlavní cena - vlajková loď našeho eshopu

Velký španělský dárkový box 

v hodnotě 2.999,- Kč

Pro návštěvníky:

Vstup zdarma, možnost zakoupit a ochutnat soutěžní pokrmy. Doporučujeme rezervaci (není podmínkou) na tel. +420 601 131 003, osobně v Tapas baru v Dolních Břežanech nebo na mailu lucie.holema@cafebarcelona.cz

Pro soutěžící:

Vstup a konzumace jednotlivých hot levelů a mléko zdarma. Nutná registrace na mailu lucie.holema@cafebarcelona.cz. Počet soutěžících je omezený.

Soutěžní menu levely

  1. Dýňová polévka s Jalapeňos
  2. Chilli con carne s CayennYellow
  3. Curry s Habaňero
  4. -  6. pálivé chilli papričky SHU 580.000 - 2.000.000

Pravidla:

  • soutěže se smí zúčastnit účastníci starší 18 let
  • účastník soutěže svou registrací souhlasí s podmínkami soutěže, zejména se skutečností, že provozovatel nemůže nést žádné následky za případné zdravotní komplikace. Účastník soutěží na vlastní nebezpečí a tuto skutečnost před začátkem soutěže potvrdí svým podpisem
  • Maximální počet účastníků - závodníků  je 7
  • Soutěž proběhne 24.1.2020 v Café Jamón v Dolních Břežanech.
  • Soutěžící postupně konzumují jednotlivé chody 
  • Od začátku soutěže nesmí účastník soutěže kromě menu level konzumovat ani pít nic jiného
  • V okamžiku, kdy se soutěžící napije mléka, v soutěži končí
  • V případě, že bude více vítězů může provozovatel soutěže vybrat vítěze losem a ostatním účastníkům, kteří se dostanou až k poslednímu menu levelu pak nabídne další ceny (lahve vína)

Wilbur Lincoln Scoville

(22.1.1865 - 10.3.1942)

Lidé dávno předtím, než Kolumbus objevil Ameriku, věděli, že některé papričky měli vlastnost "zapálit jazyk" (pálivost) a jsou slzotvorné. Nikdo ale před Wilburem Scovillem nevěděl, jak změřit jejich pálivost. Doodle team (pozn. Lidé, co vytváří tyto interaktivní tabule na Googlu) si byl vědom jeho práce v tomto oboru a vytvoření stupnice pálivosti, která nese jeho jméno, zasluhuje uznání.
Wilbur Lincoln Scoville se narodil 22. ledna 1865 v Bridgeportu, Connecticutu. Wilbur byl chemik, oceňovaný věděc, profesor farmakologie a druhý předseda American Pharmaceutical Association. Jeho kniha "The Art of Compounding"  jako jedna z prvních zmiňuje mléko, jakožto možnost, jak stabilizovat pálivost papriček. Nejvíce se proslavil svým organoleptickýmy testy. (Pozn. Jinak řečeno Scovilleho metoda - rozpustí se přesná hmotnost usušené papričky v alkoholu, aby se extrahovaly složky tepla, poté se ředí v roztoku cukru a vody ...)